Univerzitet "Privredna akademija"Brčko distrikt BiH

Magistarske studije – Kozmetologija

Student koji odbrani magistarski rad poslije položenih svih nastavnih predmeta predviđenih nastavnim planom i programom za dva semestara dobija uvjerenje o završenom studijskom program sa 60 ECTS bodova, i to magistar kozmetologije na odgovarajućem modulu – 60 ECTS.

Kozmetolog

Magistar kozmetologije je stručnjak sa naprednim znanjem iz oblasti njege kože, kose, noktiju i estetike. Magistarski studijski program pruža dublje razumijevanje dermatologije, hemijskih komponenti proizvoda, naprednih tehnika njege kože i estetskih procedura.

Nakon završetka magistarskih studija, magistar kozmetologije može raditi u ekskluzivnijim salonima ljepote, wellness centrima, medicinskim spa-ovima, kao i u kozmetičkoj industriji. Njihove odgovornosti obuhvataju kompleksnije tretmane lica, napredne tehnike masaže, specijalizirane tretmane za kožu i savjetovanje klijenata o personaliziranoj njezi i upotrebi proizvoda.

Osim toga, magistar kozmetologije može se baviti istraživanjem novih tehnika, razvojem naprednih kozmetičkih proizvoda i tretmana, te edukacijom drugih kozmetologa. Ova stručnost omogućava im da budu lideri u industriji ljepote i da prate najnovije trendove i tehnologije.

Kozmetolog i estetičar

Magistar kozmetologije i estetike je stručnjak sa naprednim znanjem iz oblasti njege kože, ljepote i estetike. Magistarski program se fokusira na dublje razumijevanje dermatoloških procesa, hemijskih komponenti proizvoda, tehnika napredne njege kože i estetskih procedura.

Nakon završetka magistarskih studija, magistar kozmetologije i estetike može raditi u luksuznijim kozmetičkim salonima, medicinskim spa centrima, wellness ustanovama i kozmetičkoj industriji. Njihove odgovornosti uključuju pružanje visoko specijaliziranih tretmana za kožu i tijelo, naprednih tehnika masaže, specijalizirane terapije za kožu, te upravljanje stručnim timovima.

Magistar kozmetologije i estetike takođe može biti uključen u istraživanje i razvoj novih tehnika njege ljepote, kao i razvoj naprednih kozmetičkih proizvoda. Ova stručnost omogućava im da budu lideri u industriji ljepote, prateći najnovije trendove i tehnologije, te pružajući klijentima visoko personaliziranu i naprednu njegu.