Redni broj | Šifra | Naziv predmeta | Sem. | T | Status | Časovi aktivne nastave | ECTS | |||
P | V | KV | ||||||||
1. | Z01 | Informatika | 1 |
| O | 2 | 2 | 5 | 5 | |
2. | Z02 | Menadžment | 1 |
| O | 2 | 2 | 5 | 5 | |
3. | Z03 | Poslovni engleski jezik 1 | 1 |
| O | 2 | 1 | 5 | 5 | |
4. | Z04 | Poslovna etika | 1 |
| O | 2 | 1 | 5 | 5 | |
5. | Z05 | Izborni predmet 1 | 1 |
| IB | 2 | 2 | 5 | 5 | |
|
| Mašine u zaštiti bilja |
|
|
|
|
|
|
| |
|
| Zoologija |
|
|
|
|
|
|
| |
|
| Uvod u prehrambene tehnologije |
|
|
|
|
|
|
| |
|
| Uvod u tehnologije i materijale |
|
|
|
|
|
|
| |
|
| Sistemska biologija |
|
|
|
|
|
|
| |
5. | Z06 | Izborni predmet 2 | 1 |
| IB | 2 | 2 | 5 | 5 | |
|
| Posebna entomologija |
|
|
|
|
|
|
| |
|
| Botanika |
|
|
|
|
|
|
| |
|
| Proizvodnja i prerada organske hrane |
|
|
|
|
|
|
| |
|
| Formulacijsko inženjerstvo |
|
|
|
|
|
|
| |
|
| Principi molekularne i fonotipske evolucije |
|
|
|
|
|
|
| |
Ukupno časova: | 12 | 10 |
| 30 | ||||||
6. | Z07 | Osnovi ekonomije | 2 |
| O | 2 | 2 | 5 | 5 | |
7. | Z08 | Poslovno pravo | 2 |
| O | 2 | 2 | 5 | 5 | |
8. | Z09 | Poslovni engleski jezik 2 | 2 |
| O | 2 | 1 | 5 | 5 | |
9. | Z10 | Elektronsko poslovanje | 2 |
| O | 2 | 1 | 5 | 5 | |
10. | Z11 | Izborni predmet 3 | 2 |
| IB | 2 | 2 | 5 | 5 | |
|
| Pseudomikoze i mikoze bilja |
|
|
|
|
|
|
| |
|
| Sjemenarstvo i rasadnička proizvodnja |
|
|
|
|
|
|
| |
|
| Hidromehaničke operacije |
|
|
|
|
|
|
| |
|
| Uvod u hemijsko inženjerstvo |
|
|
|
|
|
|
| |
|
| Morfologija i anatomija beskičmenjaka |
|
|
|
|
|
|
| |
10. | Z12 | Izborni predmet 4 | 2 |
| IB | 2 | 2 | 5 | 5 | |
|
| Osnovi analitike pesticida |
|
|
|
|
|
|
| |
|
| Fiziologija domaćih životinja |
|
|
|
|
|
|
| |
|
| Legislativa o hrani |
|
|
|
|
|
|
| |
|
| Materijalni i energetski bilansi procesa |
|
|
|
|
|
|
| |
|
| Anatomija i morfologija biljaka |
|
|
|
|
|
|
| |
Ukupno časova: | 12 | 10 |
| 30 | ||||||
Ukupno časova na 1. godini osnovniz akademskih studija | 360 | 300 |
| 60 |
Redni broj | Šifra | Naziv predmeta | Sem. | T | Status | Časovi aktivne nastave | ECTS | |||
P | V | KV | ||||||||
1. | Z13 | Menadžment životne sredine | 3 |
| O | 2 | 2 | 5 | 5 | |
2. | Z14 | Opšta hemija | 3 |
| O | 2 | 2 | 5 | 5 | |
3. | Z15 | Osnovi biologije ćelija i tkiva | 3 |
| O | 2 | 1 | 5 | 5 | |
4. | Z16 | Biostatistika | 3 |
| O | 2 | 1 | 5 | 5 | |
5. | Z17 | Izborni predmet 5 | 3 |
| IB | 2 | 2 | 5 | 5 | |
|
| Fitonematologija |
|
|
|
|
|
|
| |
|
| Opšte ratarstvo |
|
|
|
|
|
|
| |
|
| Tehnologija voća i povrća |
|
|
|
|
|
|
| |
|
| Procesno i ekološko inženjerstvo |
|
|
|
|
|
|
| |
|
| Molekularna biologija |
|
|
|
|
|
|
| |
10. | Z18 | Izborni predmet 6 | 2 |
| IB | 2 | 2 | 5 | 5 | |
|
| Tehnologija zaštite bilja |
|
|
|
|
|
|
| |
|
| Opšte stočarstvo |
|
|
|
|
|
|
| |
|
| Kontrola kvaliteta u tehnologijama animalnog porijekla |
|
|
|
|
|
|
| |
|
| Kataliza i katalizatori |
|
|
|
|
|
|
| |
|
| Anatomija i morfologija hordata |
|
|
|
|
|
|
| |
Ukupno časova: | 12 | 10 |
| 30 | ||||||
6. | Z19 | Organska hemija | 4 |
| O | 2 | 2 | 5 | 5 | |
7. | Z20 | Opšta fiziologija | 4 |
| O | 2 | 2 | 5 | 5 | |
8. | Z21 | Fizika životne sredine | 4 |
| O | 2 | 1 | 5 | 5 | |
9. | Z22 | Ekološka primjena GIS tehnologija | 4 |
| O | 2 | 1 | 5 | 5 | |
10. | Z23 | Izborni predmet 7 | 4 |
| IB | 2 | 2 | 5 | 5 | |
|
| Bolesti sadnog materijala |
|
|
|
|
|
|
| |
|
| Opšte voćarstvo |
|
|
|
|
|
|
| |
|
| Tehnologija mesa i ribe |
|
|
|
|
|
|
| |
|
| Neorganska tehnologija |
|
|
|
|
|
|
| |
|
| Osnove biologije i ekologije |
|
|
|
|
|
|
| |
10. | Z14 | Izborni predmet 8 | 2 |
| IB | 2 | 2 | 5 | 5 | |
|
| Dijagnoza biljnih bolesti |
|
|
|
|
|
|
| |
|
| Specijalno voćarstvo |
|
|
|
|
|
|
| |
|
| Tehnologija mlijeka i mliječnih proizvoda |
|
|
|
|
|
|
| |
|
| Elektrohemijsko inženjerstvo |
|
|
|
|
|
|
| |
|
| Biogeografija |
|
|
|
|
|
|
| |
Ukupno časova: | 12 | 10 |
| 30 | ||||||
Ukupno časova na 2. godini osnovnih akademskih studija | 360 | 300 |
| 60 |
Redni broj | Šifra | Naziv predmeta | Sem. | T | Status | Časovi aktivne nastave | ECTS | |||
P | V | KV | ||||||||
1. | Z25 | Fiziologija i ekofiziologija životinja | 5 |
| O | 2 | 3 | 5 | 5 | |
2. | Z26 | Fitocenologija | 5 |
| O | 2 | 3 | 5 | 5 | |
3. | Z27 | Biohemija | 5 |
| O | 2 | 1 | 5 | 5 | |
4. | Z28 | Uvod u tehnologiju i materijale | 5 |
| O | 2 | 2 | 5 | 5 | |
5. | Z29 | Izborni predmet 9 | 5 |
| IB | 2 | 1 | 5 | 5 | |
|
| Sredstva za zaštitu bilja |
|
|
|
|
|
|
| |
|
| Specijalno povrtlarstvo |
|
|
|
|
|
|
| |
|
| Laboratorij za kontrolu kvaliteta |
|
|
|
|
|
|
| |
|
| Organska tehnologija |
|
|
|
|
|
|
| |
|
| Pedobiologija |
|
|
|
|
|
|
| |
10. | Z30 | Izborni predmet 10 | 2 |
| IB | 2 | 2 | 5 | 5 | |
|
| Bakterioze biljaka |
|
|
|
|
|
|
| |
|
| Specijalna reprodukcija domaćih životinja |
|
|
|
|
|
|
| |
|
| Kontrola kvaliteta ambalaže i pakovanja |
|
|
|
|
|
|
| |
|
| Biogoriva |
|
|
|
|
|
|
| |
|
| Hidroekologija |
|
|
|
|
|
|
| |
Ukupno časova: | 12 | 10 |
| 30 | ||||||
6. | Z31 | Formulacijsko inženjerstvo | 6 |
| O | 2 | 3 | 2 | 5 | |
7. | Z32 | Numeričke metode u inžrnjerstvu | 6 |
| O | 2 | 3 | 2 | 5 | |
8. | Z33 | Organska tehnologija | 6 |
| O | 2 | 1 | 2 | 5 | |
9. | Z34 | Pedologija | 6 |
| O | 2 | 2 | 2 | 5 | |
10. | Z35 | Izborni predmet 11 | 6 |
| IB | 2 | 1 | 5 | 5 | |
|
| Osnovi selektivnosti i fitotoksičnosti pesticida |
|
|
|
|
|
|
| |
|
| Ishrana preživara i nepreživara |
|
|
|
|
|
|
| |
|
| Kontrola kvaliteta i tehnologija konditorskih proizvoda |
|
|
|
|
|
|
| |
|
| Zeleno inženjerstvo |
|
|
|
|
|
|
| |
|
| Algologija |
|
|
|
|
|
|
| |
10. | Z36 | Izborni predmet 12 | 2 |
| IB | 2 | 2 | 5 | 5 | |
|
| Ekologija korova |
|
|
|
|
|
|
| |
|
| Oplemenjivanje biljaka |
|
|
|
|
|
|
| |
|
| Toksikologija hrane |
|
|
|
|
|
|
| |
|
| Osnove sigurnosti u hemijskim postrojenjima |
|
|
|
|
|
|
| |
|
| Mikologija |
|
|
|
|
|
|
| |
Ukupno časova: | 12 | 10 |
| 30 | ||||||
Ukupno časova na 3. godini osnovnih akademskih studija | 360 | 300 |
| 60 |
Redni broj | Šifra | Naziv predmeta | Sem. | T | Status | Časovi aktivne nastave | ECTS | |||
P | V | KV | ||||||||
1. | Z37 | Genetika | 7 |
| O | 2 | 2 | 2 | 5 | |
2. | Z38 | Instrumentalne metode | 7 |
| O | 2 | 1 | 2 | 5 | |
3. | Z39 | Anatomija i fiziologija domaćih životinja | 7 |
| O | 2 | 1 | 2 | 5 | |
4. | Z40 | Stručna praksa 1 | 7 |
| O | 2 | 4 | 5 | 5 | |
5. | Z41 | Izborni predmet 13 | 7 |
| IB | 2 | 2 | 5 | 5 | |
|
| Viroze bilja |
|
|
|
|
|
|
| |
|
| Ekološko stočarstvo |
|
|
|
|
|
|
| |
|
| Zdravstvena sigurnost hrane |
|
|
|
|
|
|
| |
|
| Seperacijski procesi |
|
|
|
|
|
|
| |
|
| Osnove fiziologije biljaka |
|
|
|
|
|
|
| |
10. | Z12 | Izborni predmet 14 | 2 |
| IB | 2 | 2 | 5 | 5 | |
|
| Bakterioze bilja |
|
|
|
|
|
|
| |
|
| Proizvodnja povrća u zaštićenom prostoru |
|
|
|
|
|
|
| |
|
| Bioreakcijski sistemi |
|
|
|
|
|
|
| |
|
| Analitika materijala |
|
|
|
|
|
|
| |
|
| Fiziologija životinja |
|
|
|
|
|
|
| |
Ukupno časova: | 12 | 12 |
| 30 | ||||||
6. | Z36 | Ентомологија | 8 |
| O | 2 | 2 |
| 5 | |
7. | Z37 | Biologija ćelije | 8 |
| O | 2 | 1 |
| 5 | |
8. | Z38 | Parazitologija | 8 |
| O | 2 | 1 |
| 5 | |
9. | Z39 | Stručna praksa 2 | 8 |
| O | 2 | 4 |
| 5 | |
10. | Z40 | Izborni predmet 15 | 8 |
| IB | 2 | 2 | 5 | 5 | |
|
| Bakterioze bilja |
|
|
|
|
|
|
| |
|
| Pomotehnika |
|
|
|
|
|
|
| |
|
| Tehnologija brašna i proizvoda od brašna |
|
|
|
|
|
|
| |
|
| Recikliranje i zbrinavanje otpada |
|
|
|
|
|
|
| |
|
| Fiziologija rastenja i razvoja biljaka |
|
|
|
|
|
|
| |
10. | Z41 | Izborni predmet 16 | 2 |
| IB | 2 | 2 | 5 | 5 | |
|
| Pseudomikoze i mikoze bilja |
|
|
|
|
|
|
| |
|
| Inovacije u ratarskoj proizvodnji |
|
|
|
|
|
|
| |
|
| Tehnologija jestivih ulja i masti |
|
|
|
|
|
|
| |
|
| Procesna integracija |
|
|
|
|
|
|
| |
|
| Čovjek i životna sredina |
|
|
|
|
|
|
| |
Ukupno časova: | 12 | 12 |
| 30 | ||||||
Ukupno časova na 4. godini osnovnih akademskih studija | 360 | 360 |
| 60 |